Vår visjon

PEK er en ideell organisasjon som formidler kunnskap om plastforsøpling, resirkulering og tekniske egenskaper til ulike plasttyper. PEK står for plast, etikk og kunnskap, og danner kjernen i hva vi ønsker å oppnå med arbeidet vårt. Vi tror det beste forebyggende tiltaket mot ytterligere plastforsøpling er gjennom å formidle kunnskap på en morsom, gjennomsiktig og forståelig måte. Slik vil de kommende generasjonene tidlig utvikle gode vaner, slik at havet får leve og vi får fortsette å glede oss over det.


Vår historie:

Vi er en gjeng havelskere med et ønske om en søppelfri lekeplass, som også er hjemmet til mange dyr og planter som er viktige for økosystemet. Høsten 2016 startet vi prosjektet mikrofabrikken, der vi først og fremst ville bygge maskiner og gjenvinne vår egen plast. Vi innså etter hvert at flere kunne dra nytte av ideen og prosjektet utviklet seg til en arena for formidling av kunnskap om plastforsøpling og hvordan vi kan bruke plast som en ressurs fremfor verdiløst avfall. Dette ble til slutt PEK, hvor vi gjennom kunnskapsformidling peker og setter søkelys på problemet, men også muligheten ved bruk av materialet plast.

Vi er fire damer som møttes gjennom ulike studier på Universitetet i Tromsø. Vilde og Nora er hardbarka nordlendinger som har surfet sammen i flere år, samt reist og sett langt større tilfeller av marin forurensing enn i Norge. Tuva og Maia, som begge kommer fra Østlandet, falt for den rå naturen i Nord-Norge og flyttet nordover. Men i nord er naturen ganske annerledes enn trygge og rolige Oslofjorden, med øyer og kystlinje som er ufremkommelig og vill. Her så de begge hvilken skadelig miljøpåvirkning plast har i naturen. Og når naturen er så vakker fortjener den ikke noe som er så stygt og ødeleggende.


Teamet i dag består av:

DSC07238.jpg

Vilde Kloster Snekkevik

Leder

DSC06636-Edit.jpg

Nora Kvalsvik

Nestleder

DSC06821-Edit.jpg

Tuva Krøgenes

Pedagog plastvettskolen